Αρένα

Το κιγκλίδωμα του επιδόματος της πρώην υπουργού Ράνιας και βουρ στον πατσά το πόπολο για το άδικο που έπαθε και πλήρωσε για τη μανταμίτσα που το κυβερνά, 12,000 ευρώ το χρόνο επίδομα για την στέγασή της εις τας Αθήνας. Το πόπολο γουστάρει τρελά να βρίσκει μόνο έναν και να τον ξεσκίζει αλλά όταν είναι μεγάλη η ομάδα αυτών που τα παίρνουν νομίμως δεν βγάζει άχνα.  
Θεωρεί λοιπόν ο λαουτζίκος ότι είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό κάθε βουλευτής που εκλέγει ακόμα και επί κατοχής να του πληρώνει μισθό 6,000 ευρώ, να του δίνει επίδομα 1,000 ευρώ το μήνα για την οργάνωση του γραφείο του, 400 ευρώ το μήνα για τις  μετακινήσεις του, 1,100 ευρώ/μήνα για ταχυδρομικά τέλη (!!!), έξτρα μισθό για τις βουλευτικές επιτροπές και θερινά τμήματα,  152 αεροπορικά εισιτήρια το χρόνο για τους βουλευτές επαρχίας να κάνουν τις τσάρκες τους στην περιφέρεια που εκλέχθηκαν, να τους πληρώνουν 4 υπάλληλους για να τους φτιάχνουν τον καφέ και να τους γλείφουν τα σώβρακα, να έχουν αμάξι που τους το πληρώνει ο λαός μέσω λίζινγκ και βέβαια για τους επαρχιώτες βουλευτές να δίνουμε 1,000 ευρώ το μήνα μετρητά είτε για ξενοδοχείο είτε για να νοικιάζουν σπίτι στην Αθήνα. 
Αν τα προσθέσετε όλα αυτά και τα πολλαπλασιάσετε επί τα χρόνια που ο μισθός στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ πάνω από 1,500 ευρώ θα πρέπει ή να ζητήσετε συγνώμη από την πρώην υπουργό Ράνια που άφησε την Νέα Υόρκη για να έρθει να σας κάνει ανθρώπους ή να ασχοληθείτε με το να ξεσκίζετε λεκτικώς την γειτόνισσα που έφερε πάλι νύχτα νέο γκόμενο στο σπίτι. 
Το πρόβλημα λοιπόν για τον λαουτζίκο δεν είναι ούτε γιατί παίρνει ως αποζημίωση που τον κυβερνά ο βουλευτής αλλά ούτε γιατί η αποζημίωση του δεν είναι ίση με τον μισθό ενός ντελιβερά. Το πρόβλημα είναι να του πασάρουν ένα σκανδαλάκι να τσιμπήσει, να εκσπερματώσει τα ντουμάνια του και μέχρι εκεί. 

Υ.Γ: Αξέχαστη θα μένει πάντα η στιγμή που όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής ανακοίνωνε ότι μπαίνουμε στο ΔΝΤ για να σωθούμε, ο Αλέξης Τσίπρας ως αντιπολίτευση σήκωσε τον τόνο της φωνής και του κουνούσε το δάκτυλο. Ο Παπανδρέου τότε είπε κάτι και ο Αλέξης όπως και όλη η Βουλή σιώπησε και κοιτούσε το ταβάνι: "Αν δεν πάρουμε δάνειο κύριε Τσίπρα, πώς θα πληρωθούν οι συντάξεις, οι μισθοί του λαού; Πώς θα πληρωθούμε εσείς κι εγώ ως εκπρόσωποι του λαού;". Ήξεραν άπαντες και από πάντα με τι λαουτζίκο είχαν να κάνουν. 

Σχόλια