Σουξεδιάρηδες

Η λέξη που με αρρωσταίνει όταν την ακούω είναι η λέξη “πατρίδα”. Ειδικά τα τελευταία 8 χρόνια ακούγεται από τα πιο απίστευτα στόματα και γράφεται σε ηλεκτρονικό χαρτί από τα πιο απίστευτα χέρια. 
“Για την πατρίδα”, “ω, πόσο αγαπώ την πατρίδα”, “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”, “πάνω απ' όλα η πατρίδα”, “θα πεθάνω για την πατρίδα” και όλα τα περί πατρίδος που χωράνε πια σε blogάκια  και σε προφίλ κοινωνικών δικτύων, που πριν 8 χρόνια είχαν αναζητήσεις εσωτερικές, αναζητήσεις για γκόμενες, αναζητήσεις για το πως φτιάχνουμε χορτοφαγικό μουσακά, αναζητήσεις να σκοτώνουν την ώρα τους. 
Έχουμε και τους αντι-Πατρίδα που βρήκαν πτώμα στην αρένα μπουρδούκλωσαν το έθνος με την πατρίδα για να τους βγει πιο μπιτάτο το σουξέ και άντε να πάρουν ένα λεπτό δημοσιότητας και επευφημίες "τι είπες, ρε μεγάλε/η!!!". Βέβαια, αυτά συμβαίνουν  την ώρα που τρώνε, ντύνονται και γλεντάν αρμέγοντας συνειδητά την ίδια την πατρίδα. Ναι, δεν αρμέγουν την πατρίδα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους αλλά την χώρα που τυχαίνει να είναι και πατρίδα. Ουζάκι και παραλία στις ακρογιαλιές της πατρίδας, ηλιοκαμμένα κορμιά πάνω στους βράχους της πατρίδας, ανάβαση και χαλάρωση στα βουνά της πατρίδα αλλά πάνω απ' όλα "γαμιέται η πατρίδα" διότι άνετα να μπορούσαν να γεννηθούν αλλού και να είναι αντι-πατριώτες άλλης...πατρίδας. Είναι της αντίληψης ότι αυτοί είναι ένα αυτοφυές είδος και δεν τους έχει αγγίξει τίποτε από ό,τι έχει συμβεί, περάσει, φυτρώσει επί χιλιετίες στον γεωγραφικό χώρο που εντελώς τυχαία είναι...πατρίδα. 
Αλλά και το "πατριωτικό καθήκον" να πληρώνεις κατοχικούς φόρους πάει σύννεφο. Από υπουργούς του Παπανδρέου και του Σαμαρά  μέχρι υπουργούς του Τσίπρα. Πατριωτικό να προδίδεις την πατρίδα σου, με λίγα λόγια. 
Έχουμε και τις/τους "αν ήταν καλή δεν θα λεγόταν πατρίδα, που ορίζεται ξεκάθαρα ως πατριαρχικός όρος, αλλά μητρίδα". Και ραπανίδα θα έλεγα ακόμα καλύτερα. 
Την πήραν και οι πανελίστες την πατρίδα, από την Τατιάνα μέχρι τον Τράγκα και την έχουν κάνει βρακί που μία γίνεται στρινγκ και μία βρακοζώνα. Πατρίδα για όλα τα μεγέθη και όλα τα γούστα. 
Κουλτουριαραίοι, φασισταραίοι, πασοκαίοι, συριζαίοι, ναζισταραίοι, αναρχαίοι όλοι θυμήθηκαν την πατρίδα.  Πάω στοίχημα ότι οι “Μανίνα και τσιχλίτσα” κοπελίτσες πατάνε στο τιούμπι “ΠΑΤΡΙΔΑ” πιστεύοντας ότι πρόκειται για την νέα Lady Gaga αλλά αφού τους βγήκε Σφακιανάκης (πατριώτης ίσα με το μπόι του κυριολεκτικά), ε αυτός είναι πατρίδα.  Ένας καλός μάνατζερ της λείπει, ένα μίνιμαλ ντυσιματάκι, όξω ο κώλος και θα έκανε τρελά σουξέ.
Σουξέ η πατρίδα τα τελευταία χρόνια της μίζερης ανούσιας οχλοβοής μας και ως γνωστόν ότι γίνεται σουξέ τότε ο χρόνος που της μένει στην κορυφή είναι ελάχιστος. 
Καιρός να ετοιμάζεται το νέο σουξέ, να πάρουν φωτιά οι γλώσσες και τα πληκτρολόγια.  

Σχόλια